Tko smo mi

Dizajniraj.me je web stranica koja u dobroj namjeri posjetiteljima, po principu “print na zahtjev” (POD) nudi proizvode za kupovinu kao i uslugu servia za samostalno dizajniranje proizvoda. Iza web stranice stoji tvrtka, Printmedia d.o.o. sa sjedištem u ulici Ljudevita Gaja 9, 33000 Virovitica, Republika Hrvatska. Tvrtka je osnovana krajem 2011. godine i do danas posluje bez prekida.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristit ćemo ovo da bi, na primjer, prikazali proizvode koje ste nedavno pogledali.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo, primjerice, mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbi
 • Odgovaranje i komunikaciju na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obradu plaćanja i sprječavanje prijevara
 • Poboljšanja ponude trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

Ako izradite račun, pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

Kontakt forme

Upis vaših podataka u kontakt formu služi isključivo kako bi vam mogli odgoditi na postavljeni upit. Odgovor može biti u pisanom obliku ili putem telefonskog poziva ako ste ostavili kontakt broj telefona. Vaši podaci upisani u kontakt forme neće se koristi u promotivne svrhe.

Analitike

Za mjerenje posjećenosti stranice, na stranicama koristimo servis Google Analytics.

Live podrška

Za live podršku korinika koristimo Facebook Messanger pomoću kojega nam se korisnici stranica mogu obratiti s bilo kojim upitom.

S kime dijelimo vaše podatke

 1. Kako bi uspješno dostavili sadržaj narudžbe na vašu željenu adresu, vaše osobne kontakt podatke moramo ustupiti dostavnoj služi.
 2. Podatke možemo podijeliti i s državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Printmedia d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
 3. Knjigovodstvenom servisu

Poruke najčešće zaprimamo u sustav za online podršku Zendesk.

Pretplata na newsletter

Prilikom prijave na naš newsletter prikupljamo osobne podatke, ali se ograničavamo samo na nužne podatke potrebne za informiranje.

Te podatke koristimo kako bismo Vas obavijestili o novostima; kako bismo Vas kontaktirali jer trebamo ili Vam želimo pružiti dodatne informacije; kako bismo provjerili jesu li naši podaci ažurni i kako bismo eventualno provjerili jeste li zadovoljni pruženom uslugom. Ne razmjenjujemo popis email adresa s drugim organizacijama ili pravnim i fizičkim osobama.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. Što se tiče odjave s newslettera, u svakom trenutku to možete učiniti ako kliknete na “unsubscribe” u bilo kojem od naših mailova. Također se možete odjaviti ako nam pošaljete email na info@kupimajicu.hr i zatražite odjavu.

E-mail poruke za newsletter šaljemo preko servisa Mailchimp – tvrtke koja se profesionalno bavi automatiziranim slanjem oglašivačkih poruka.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo više zakonski obvezni da ih čuvamo. Na primjer, podatke o narudžbi čuvamo 10 godina za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako registracija postoji), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Plaćanja

Za plaćanje karticama, koristimo MyPOS. PayWay sustav za kartična plaćanja. Kod plaćanja transakcijom (uplatnica, internet ili mobilno bankarstvo), uplaćujete na naš poslovni račun otvoren u Zagrebačkoj banci d.d.

Prihvaćamo plaćanja putem PayPala. Prilikom obrade uplata, neki će podaci biti proslijeđeni PayPalu, uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupnje i podaci o naplati. Više pojedinosti potražite u Pravilima o privatnosti usluge PayPal .

 

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete. Na primjer, administratori i upravitelji dućana mogu pristupiti:

 

 • Informacije o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati, i
 • Informacije o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate i pružali korisničku podršku.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun / profil na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Kako štitimo vaše podatke

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Printmedia d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Printmedia d.o.o. sprema podatke na poslužitelje unutar Europske unije.